Fertiliteit

Veel vrouwen weten al van jongs af aan of zij kinderen willen.

En wanneer je eenmaal gaat proberen om zwanger te raken, heeft het een grote impact als dit niet lukt. Nooit een positieve zwangerschapstest aflezen of meerdere miskramen zijn meer dan teleurstellend wanneer je klaar bent voor het ouderschap.  

Wanneer zwanger raken of zwanger blijven niet lukt, is de meest gekende weg het inschakelen van de medici. Hier wordt kwaliteit van de eitjes en zaadcellen bekeken. Ook wordt er gekeken of ze geen bijzonderheden of beschadigingen zien aan de baarmoeder en eileiders (verklevingen, littekens, vleesbomen, aangeboren afwijkingen).

Bij veel vrouwen worden er geen bijzonderheden geconstateerd in het medisch onderzoek.

Hier is gekeken naar vorm en functie van de bekkenorganen. In de praktijk kijken we (middels een uitwendig onderzoek) naar positie, spanning en functie. Elk orgaan in ons lichaam heeft een positie en spanning waarin het het beste functioneert. Wanneer er iets veranderd aan de positie en spanning die een orgaan hoort te hebben (bijv door verklevingen of littekenweefsel), verandert er iets aan de functie. De osteopathie heeft al veel stellen kunnen helpen in fertiliteit (vruchtbaarheid), waardoor hun kinderwens ingevuld kon worden.